Foto: Pritnscreen/youtube/ Hrana i Vino MKD

savršen ukus

BRZA MLEČNA TORTA OD JEFTINIH SASTOJAKA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE: Domaćice, zapisujte ovu fantastičnu poslasticu

Evo kako da napravite mlečnu tortu za štedljive domaćice

Objavljeno: 18.02.2024. 09:53h

Mlečna torta za štedljive domaćice pravi se brzo i lako, a uz to je i jeftina. Mlečna torta nema skupe sastojke, idealna je za velike porodice.

Sastojci:

1 litar mleka

100 grama griza

40 grama kukuruznog skroba

150 grama šećera (200 grama ako želite malo slađe)

3 srednja jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

kora od jednog malog limuna

sok od jednog limuna

prstohvat soli

70 grama putera

Za preliv:

1 jaje

1 kašika vode

2 kašike šećera

½ kašičice ekstrakta vanile

Recept za mlečnu trotu

Podmažite pleh

Za mlečnu tortu prvo koristeći puter, premažite dno i stranice posude za pečenje. Pospite griz iznutra i sa strane, protresite ga pa izbacite višak.

Pripremite testo za tortu

Sve sastojke za tortu zajedno umutite na srednje jakoj vatri i ne prekidajte mešanje. Kada se formira gusta kremasta masa, isključite vatru. Stavite u masu 70 grama putera. Mešajte sve dok se puter ne rastopi i dobro sjedini. Prebacite krem u posudu za pečenje. Protresite pleh za pečenje i uverite se da je krem ravnomerno raspoređen.

Za preliv

Sve zajedno umutiti viljuškom. Prelijte površinu torte unutar posude za pečenje i četkom rasporedite.

Pecite

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon 15 minuta, otvorite rernu i okrenite tepsiju. Pazite da preliv ne zagori. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a zatim servirajte sa omiljenim dodacima. Uživajte u mlečnoj torti za štedljive domaćice!

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)