ne postoji lepši
NAJLEPŠA POSLASTICA BEZ ŠEĆERA KOJA SE NE PEČE: Kolač "turska princeza" - recept iz stare kecelje koji se pamti
Kolač turska princeza je najlepša poslastica bez šečera koja se ne peče, a pravi se po receptu iz stare kecelje
Vikend je stigao, a ako niste negde otputovali za praznike, sigurni smo da ćete uživati u dobroj hrani kod kuće.
Naše žene kada ne rade svojim ukućanima prave najukusnije specijalitete sve od ukusnog doručka, pa do slatkiša.
Jedna stara poslastica - kolač na šolje sa orasima, džemom i jabukama je favorit, ali ispred vas je sada nešto još bolje.
Turkinje su poznate kao vrsne kuvarice, a pred vama je sada njihov kolač "turska princeza" koja kida ukusom i ništa ne može da joj parira.
Najlepša poslastica bez trunke šećera, a i ne peče se.
Tu je recept sa sastojcima:
puter za podmazivanje
pakovanje tosta
1 šaka badema
2x100 grama šlag krema
1 šaka suvog grožđa
1 čaša mleka
1 čaša lešnika
1 šaka suvih kajsija
Ovo je priprema:
Umutite šlag s mlekom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata. Potom isecakajte i suvo grožđe, a lešnik i bademe usitnite u blenderu, ali ne previše. Sve to dodajte u ohlađen šlag.
Tostiran hleb izlomite na veće komade, pa i njega umutite u šlag, promešajte, pa dodajte prethodnu smesu.
Sve prebacite u kalup prethodno premazan puterom, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 3-4 sata.
Potom izvadite kolač, preklopite kalup tacnom i okrenite tako da kolač prebacite na tacnu.
Potopite kajsije da odstoje u vrućoj vodi 15 minuta, pa ih prosušite papirnim ubrusom i iseckajte što sitnije. Ukrasite kolač kajsijama.
Uživajte u ovoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela: N.J.)