Palenta, Foto: Printscreen/Youtube/MamaJela

nema bolje

NAJPOZNATIJA SULTANIJA PODELILA RECEPT ZA KREMASTU PALENTU SA SIROM: Poseban način pripreme joj daje savršen ukus

Nur Fetahoglu, poznata turska glumica koju domaća publika pamti po ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni", nije samo talentovana na glumačkom polju

Objavljeno: 17.02.2024. 08:38h

Ona takođe pokazuje svoje kulinarske veštine, a jedan od njenih specijaliteta je kremasta palenta koja će sigurno oduševiti ljubitelje ovog tradicionalnog jela. Ovaj jednostavan recept za kremastu palentu zahteva samo nekoliko sastojaka i brzu pripremu. Glumica otkriva da je tajna njenog recepta u posebnom triku koji čini da palenta bude izuzetno kremasta i lagana.

Sastojci:

oko 6 kašika palente

malo soli

kašika pavlake

rendan sir po želji

Priprema:

Da biste pripremili ovu neodoljivu palentu, potrebno je da sledite Nurin recept korak po korak. Prvo, skuva se klasična palenta prema uputstvu na pakovanju. Zatim se u posebnoj posudi umuti pavlaka sa malo soli i dodatak rendanog sira po želji. Nakon toga, skuvanu palentu treba sjediniti sa smesom pavlake i sira, i lagano promešati dok se svi sastojci ne sjedine. Ovaj jednostavan trik garantuje da će palenta dobiti potpuno novu dimenziju ukusa i teksture, čineći je idealnom za bilo koji obrok tokom dana. Nur Fetahoglu je pokazala da se kreativnost može primeniti i u kuhinji, te da jednostavni recepti mogu biti osvežavajući i ukusni. Njen trik za kremastu palentu je savršen primer kako jedan običan recept može postati nešto posebno uz samo nekoliko dodatnih koraka.

BONUS VIDEO

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)