UUH, KAKaV UKUS!
NAJBOLJI RECEPT ZA ZAPEČENE PALAČINKE SA SIROM I KAJMAKOM: Ozbiljno JAK obrok će zasititi celu porodicu - savršene
Preukusne su, a možete da ih služite za ručak ili večeru
Palačinke se jedu u celom svetu, a izuzetno su jednostavne za pripremu. Možete da ih pravite sa slanim ili slatkim nadevima, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom.
Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
100 g brašna
130 ml mleka
100 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
30 ml ulja
Za nadev:
200 g feta sira
80 g kajmaka
1 jaje
Za preliv:
1 jaje
100 g pavlake
Recept za zapečene palačinke sa kajmakom i sirom:
Korak 1
Ispržite palačinke
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mleko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosejano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smesi i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smesu.
Korak 2
Napravite nadev
U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa kajmakom, pa dodajte jaje. Sve lepo sjedinite.
Korak 3
Premažite palačinke
Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscureo. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.
Korak 4
Napravite preliv i pecite
Jaje umutite sa pavlakom, posolite i lepo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)