Krofne, Foto: Bakina kuhinja

recept

SAMO OVAKO ĆE KROFNE UNUTRA BITI ŠUPLJE: Evo kakva priprema je POTREBNA, samo naše bake su ZNALE ZA OVAJ NAČIN

Vaditi krofne na salvetu kako bi se upila masnoca, redjati ih na veliki tanjir i posuti prah secerom sa vanilom

Objavljeno: 15.02.2024. 18:49h

Skroz suplje, ove krofne ukusne su prazne, jos ukusnije napunjene džemom ili čokoladom.

Sastojci Količina

žumance 2

ulje 4 kasike

Secer 3 kasike

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

So 1 kasicica

Svez kvasac 50 gr

mleko 1/2 litra

brašno oko 900 gr

Ulje za przenje Min. 1/2 l ulja, jer se przi u dubokoj masnoci

Prah secer pomesan sa vanilin secerom za posipanje Po zelji

Kako pripremiti

U vanglici pomesati ulje, zumanca, secer i so, dodati nadosli kvasac i brasnom zamesiti mekse testo koje se ne lepi za prste. Ostaviti 30 min. da odstoji u naraste. Testo istresti na pobrasnjenu podlogu, rastanjiti (oko 1 cm debljine), casom vaditi krofne, prekriti ih i pustiti da nadodju (desetak minuta).

Za to vreme, ukljuciti sporet na malo jacu temperaturu (kod mene je to 8), zagrejati ulje u serpi. Svaku krofnu malo razvuci (blago, ne pritiskati previse), spustati u zagrejano ulje i prziti. Kada se krofne stavljaju u ulje, ona strana koja je bila na podlozi, sada treba da bude gore, tj. strana koja je na podlozi bila gore - przi se prva. Pazite, brzo porumene. Vaditi krofne na salvetu kako bi se upila masnoca, redjati ih na veliki tanjir i posuti prah secerom sa vanilom.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)