SA OVIM NEMA GREŠKE
SENDVIČ PRŽENICE IZ RERNE KOJE NEMAJU KONKURENCIJU: Najsočniji doručak - bez trunke ulja (RECEPT)
Sendvič prženice iz rerne su najsočniji doručak, spremaju se bez trunke ulja i nemaju konkurenciju
Obično kada pomislimo na doručak prvo što nam padne na pamet jeste priprema koja će biti brzinska.
Navikli smo da jedemo omlet sa povrćem koji je lagan, a sa druga strane i zasitan.
Ono što mnogi iz detinjstva pamte jesu prženice i to najbolje one koje prave naše bake.
Ispred vas su sada sendvič prženice koje se spremaju očas posla, a savršeno idu uz jogurt.
Evo koji sastojci su potrebni za recept:
1/4 kašičice origana
6 kriški hleba
30 g putera
4 jajeta
200 g tvrdog sira
150 ml pavlake za kuvanje
200 g šunke
Priprema je sledeća:
Napravite sendvič
Tepsiju obložite pek papirom, pa poređajte 3 parčića hleba. Zatim preko stavite sir i šunku, pa preklopite preostalim parčićima hleba.
Napravite preliv
Jaja umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte so i origano. Lepo promešajte, pa umočite sendviče u smesu i opet vratite u tepsiju. Preostalu smesu prelijte preko sendviča.
Pecite sendviče
Preko svakog sendviča stavite malo putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J.)