ovo kida za sve pare
OVAKO TURKINJE PRAVE PITU SA POVRĆEM BEZ KORA: Najsočnija, a jednostavna - recept sa starog papira imaju samo one
Turkinje prave najsočniju pitu sa povrćem bez kora, jednostavna, a po receptu sa starog papira
Poznato je da volimo da jedemo razne pite, kako sa sirom, mesom, tako sa pečurkama...
Osim naših domaćica koje su izvrsne u tome, isto i Turkinje dominiraju.
Osim njihove originalne baklave koju niko ne može da odbije, sada ćete odmah spremiti njihovu pitu sa povrćem bez kora.
Kida koliko je ukusna, a neće te ni osetiti da nema mesa u njoj.
Ukućani će se oduševiti i pravićete im makar jednom nedeljno.
Sastojci i recept su tu:
rendani sir
2 krompira
2 kesice praška za pecivo
2 paradajza
3,5 šolje brašna
3 zelene paprike
1,5 šolja mleka
2 mlada luka
1 čaša ulja
4 cela jajeta
100 g feta sira
1 kašičica soli
Način pripreme:
Isecite na kockice krompir, paradajz, zelenu papriku i mladi luk.
Oljuštite paradajz, pa i njega usitnite.
Umutite dobro jaja, pa im dodajte povrće, seckan sir, mleko i ulje.
Posolite i dodajte još soli po želji, pa sve dobro promešajte.
Na kraju postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
Sipajte smesu u kalup, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200°C.
U ovakvoj piti će uživati cela porodica.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela: N.J.)