ne postoji bolja od ove
STARE BUGARKE PRAVE NAJLEPŠU POSLASTICU: Torta Garaš sa belom čokoladom - recept ostavlja bez daha
Stare Bugarke prave najlepšu tortu Garaš sa belom čokoladom, a recept ostavlja bez daha
Sutra je Dan zaljubljenih, a vaše jače polovine će se oduševiti ako im napravite raskošnu poslasticu.
Naravno, osim praznika, torte, kolači i drugi specijaliteti uvek dobro dođu na trpezi.
Znamo da Bugarke prave najbolji kolač sa višnjama i orasima, al sada je pred vama jedna najlepša kremasta torta.
Kada je naprave njihove stare domaćice sa tim nema greške.
U pitanju je Garaš torta sa belom čokoladom koja se topi u ustima pri svakom zalogaju.
Ovo su sastojci sa receptom:
Za koru:
so - 1 prstohvat
belanca - 8 komada
vanila - 1 komad
orasi - 200 g, mleveni
šećer u prahu - 160 g
brašno - 2 supene kašike
Za krem:
rum - 1 supena kašika
čokolada - 400 g, bela
pavlaka - 200 g
maslac - 80 g
Za glazuru:
pistaći - sirovi, oljušteni
čokolada - 100 g, bela
ulje - 1 kašičica
Ovo je priprema:
Kore od oraha pripremite na poznati način.
Fino samlevene orahe i pomešajte sa brašnom i vanilom.
Belanca umutite na sneg sa prstohvatom soli i u etapama dodajte šećer.
Smesu od oraha dodajte u belanca i pažljivo promešajte!
Kore pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Veličina pleha je 24 cm.
Stavljamo papir na dno i sipamo deo smese, prethodno podeljene na 4 dela.
Pečemo oko 10 minuta.
Za krem za tortu garaš izlomimo čokoladu u posudu, a pavlaku ugrevamo sa rumom.
Prelivamo komade čokolade i mešamo dok se ne rastopi. Dodajemo maslac i ostavljamo da se ohladi.
Na tacnu sa obručem stavljamo koru i prelivamo kremom i tako ređamo do poslednje kore.
Zvršavamo kremom. Ostavljamo u frižideru minimum 4 sata.
Poslednji deo je čokoladna glazura. Čokoladu rastopimo i u nju dodajemo ulje.
Prelivamo hladnu čokoladnu tortu čokoladnom smesom.
Ukrašavamo tortu Garaš belom čokoladom pistaćima.
Uživajte u ovom receptu Bugarki.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)