savet
TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE BEZ HEMIJE: Ovvo će DUPLO olakšati posao, dovoljno je da PRENOĆI tako
Ovo će očistiti vrata rerne bolje od bilo kog skupog sredstva
Čišćenje rerne je posao koji većini domaćica „pada teško“. Masnoća i zakoreli ostaci jela koja ste pekli umeju da budu prilično iritirajući, ali i uporni.
I koliko god često i temeljno da čistite rernu, nekako se čini, u većini slučajeva, da je teško skinuti sve te nečistoće i uporne mrlje.
Čak ni hemijska sredstva za čišćenje ili kombinacije sastojaka iz kuhinje poput sode bikarbone i sirćeta pojedine zakorele masnoće ne mogu lako da uklone.
Međutim, na sreću domaćica postoji vrlo jednostavno rešenje za koje vam nisu potrebna nikakva hemijska sredstva. Ono može da ukloni i najtvrđu prljavštinu iz rerne.
Uz pomoć jedne spravice koju većina ima u kući i vlažne krpe, možete da učinite da vaša pećnica izgleda novo i čisto kao prvog dana kada ste je kupili.
Rešenje je u nožiću ili špaklici za čišćenje staklokeramičke ploče.
Svi koji imaju šporet sa ravnom pločom znaju da ona zahteva posebnu pažnju, sredstva i alat za čišćenje. Glavni trik je u ovoj alatki, koja u sebi sadrži žilet ili veoma oštro sečivo.
Međutim, ovu špaklicu možete koristiti i za čišćenje rereni, a posebno vrata i stakla na njima.
Sečivo će ukloniti i najupornije mrlje, a kada čitavo staklo pređete nožićem i skinete prljavštinu, potrebno je još samo da vlažnom krpom obrišete ostatke.
Kada je u pitanju sama rerna, budući da je sečivo prilično oštro, vodite računa o tome da površina koju čistite nožićem bude ravna, kako ne biste napravili oštećenja.
Nečistoće će nestati kao da nikada nije ni postojala, a rerna će izgledati kao da ste je upravo doneli iz prodavnice.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)