Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

recept

NEMAČKE PALAČINKE TOPE SE U USTIMA: Dovoljna je JEDNA da zasiti celu PORODICU (RECEPT)

Ova jedna palačinka dovoljna je da zasiti celu porodicu

Objavljeno: 19.02.2024. 14:27h > 14:32h

Jedna velika palačinka dovoljna je da zasladi više ljudi, što nas spasava od stajanja za šporetom i okretanja za nas tradicionalnih tanjih palačinki. Nemačka palačinka, koju neki zovu i holandska, a o kojoj ćemo više reći u ovom tekstu, naime, uopšte nije nastala u Evropi.

Prema rečima kuvarice Najdžela Loson, nemačka palačinka prvi put je spremljena u SAD i to u zajednici nemačkih doseljenika.

Testo za palačinke, buter, šećer i limun bili su deo prvog recept, ali se on vremenom menjao. Nešto popularniji sastojci danas su kriške jabuka i cimet, a nemačka palačinka se ponekad kombinuje i sa slaninom s javorovim sirupom, piše Punkufer.

Potrebno je:

  • 1/4 šolje putera
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja mleka
  • 6 jaja, blago umućenih
  • 1/8 kašičice soli
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Uputstvo

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite puter i stavite u rernu da se otopi. Pomešajte brašno, mleko, jaja i so. Umućenu smesu sipajte u pleh s otopljenim puterom i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok palačinka ne porumeni.

Pečenu palačinku možete posuti šećerom u prahu ili služiti s prelivima po želji.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)