uuuh, kakav ukus
BAKIN RECEPT ZA VAZDUŠASTU ŠTRUDLU SA MAKOM I ORASIMA: Skoro niste probali ovako domaćinsku poslasticu - savršeno
Preukusna štrudla sa bogatim nadevom
Bakin recept za najukusniju štrudlu sa makom i orasima. Poslastica za koju će se domaćice otimati oko receptura koliko je savršena.
Potrebno je:
200 ml mleka
100 ml jogurta
20 gr kvasca
600-650 gr brašna
1 kašicica šećera
1 jaje
3 kašike ulja
korica limuna
malo soli
nadev:
100 gr ml oraha
100 gr ml maka
100 gr ml plazme
malo suvog groždja
malo usitnjene bele čokolade
Priprema:
Kvasac izmrviti u malo mlakog mleka sa malo šećera. Kad kvasac bude nadošao sipati u vanglicu. dodati ostatak toplog mleka, razbiti jaje, ulje, jogurt, koricu limuna ulje i po malo dodavati brašna da testo bude srednje tvrdo i glatko.
Pokriti da odmori i podeliti na 3 dela i oblikovati loptice i pokriti 10 minuta.
U mlevene orahe sipati malo mleka, dodati šećera po želji i malo suvog groždja, U mak dodati mleko izlomljenu belu čokoladu i šećer po želji.
Prvu lopticu oklagijom razvući što duže pa premazati sa pola maka i uviti, drugu premazati sa pola oraha i uviti u rolnicu. Trecu takodje razviti pa pola po dužini premazati makom pa orasima i uviti, Spojiti jedan kraj u vrhu i uviti u pletenicu. Probajte i recept za nemačke palačinke!
Pleh podmazati uljem i staviti pletenicu i pokriti Kad malo poraste premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C 50 minuta Pokriti krpom Seći ohladjenu Uživajte!
bonus video
(Espreso)