Foto: Privatna arhiva

uuuh, kakav ukus

BAKIN RECEPT ZA VAZDUŠASTU ŠTRUDLU SA MAKOM I ORASIMA: Skoro niste probali ovako domaćinsku poslasticu - savršeno

Preukusna štrudla sa bogatim nadevom

Objavljeno: 11.02.2024. 08:24h

Bakin recept za najukusniju štrudlu sa makom i orasima. Poslastica za koju će se domaćice otimati oko receptura koliko je savršena.

Potrebno je:

200 ml mleka

100 ml jogurta

20 gr kvasca

600-650 gr brašna

1 kašicica šećera

1 jaje

3 kašike ulja

korica limuna

malo soli

nadev:

100 gr ml oraha

100 gr ml maka

100 gr ml plazme

malo suvog groždja

malo usitnjene bele čokolade

Priprema:

Kvasac izmrviti u malo mlakog mleka sa malo šećera. Kad kvasac bude nadošao sipati u vanglicu. dodati ostatak toplog mleka, razbiti jaje, ulje, jogurt, koricu limuna ulje i po malo dodavati brašna da testo bude srednje tvrdo i glatko.

Pokriti da odmori i podeliti na 3 dela i oblikovati loptice i pokriti 10 minuta.

foto: Privatna arhiva

U mlevene orahe sipati malo mleka, dodati šećera po želji i malo suvog groždja, U mak dodati mleko izlomljenu belu čokoladu i šećer po želji.

foto: Privatna arhiva

Prvu lopticu oklagijom razvući što duže pa premazati sa pola maka i uviti, drugu premazati sa pola oraha i uviti u rolnicu. Trecu takodje razviti pa pola po dužini premazati makom pa orasima i uviti, Spojiti jedan kraj u vrhu i uviti u pletenicu. Probajte i recept za nemačke palačinke!

foto: Privatna arhiva

Pleh podmazati uljem i staviti pletenicu i pokriti Kad malo poraste premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C 50 minuta Pokriti krpom Seći ohladjenu Uživajte!

bonus video

(Espreso)