Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

uuuh, kakav ukus

NAJKREMASTIJA TORTA SA PIŠKOTAMA KAKVA SE JELA U STAROJ JUGI: Domaćice, ovaj RECEPT odmah zapisujte u sveske

Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom

Objavljeno: 10.02.2024. 20:55h

Današnji predlog za desert je preukusna torta sa piškotama čiji recept sledi u nastavku, a kada je pripremite, shvatićete da bez problema može da parira otmenim tortama iz poslastičarnice, što svojim izgledom, što ukusom.

Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom

Probajte i uverite se zašto je ovo jedna od najboljih torti sa piškotama.

Za nedeljni ručak obavezno pripremite fantastičnu piletinu sa brokolijem koju oboćavaju i oni koji nisu ljubitelji ovog izuzetno zdravog povrća.

Sastojci:

300 g piškota

300 ml mleka

30 g kakao praha

Fil:

2 jajeta

190 g šećera

140 g brašna

500 ml mleka + 1 litar mleka

200 g putera

100 g bele čokolade

100 g nutele

Dekoracija:

200 ml slatke pavlake

foto: Printscreen Youtube/Dolci Veloci 89

Priprema:

U pravougaoni kalup ređajte piškote po dnu i po ivicama, a prethodno ih umočite u mleko sa kakom koje ste zagrejali.

Jaja umutite sa šećerom, mlekom i aromom vanile. Dodajte brašno pa izmešajte žicom. Smesu dodajte u litar zagrejanog mleka i mešajte dok se ne zgusne. Umešajte pred kraj puter.

Podelite fil na 2 dela. U jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi nutelu.

Preko piškota sipajte nutela fil, pa ohladite 20 minuta u frižideru. Preko sipajte beli fil, pa prekrijte piškotama. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Umutite slatku pavlaku pa prekrijte celu tortu.

BONUS VIDEO

(Espreso/24sedam/D.R./prenela T.M.)