SUPER SAVET
EVO KAKO DA VAM KNEDLE ZA SUPU UVEK ISPADNU SAVRŠENO: Da bi ostale čvrste i ukusne, obavezno uradite OVO
Supa sa knedlama mnogima je omiljena
A nije retkost da vam priprema griz knedli zadaje muke. Ili budu tvrde ili se raspadaju.Zato postoje pravila i ispravni koraci da bi vam knedle bile savršene.Za početak jedna važna stvar koju domaćice mahom preskaču. A to je da griz knedle treba da odstoje. Većina domaćica pomeša sastojke i odmah ih ubacuje u kipuću vodu.
Ipak ih ne treba spremati u poslednjem trenutku, jer smesa treba da odmori barem pola sata, a poželjno je i duže. Dakle, sledeći put kada budete pripremali supu sa knedlama, ostavite dovoljno vremena da ona odstoji pola sata.
A to znači da u jedno dobro razmućeno jaje treba da dodate 1 kašiku ulja ili masti i 4 ravne kašike griza uz prstohvat soli. Od ove smese, knedle će biti mekane.
Ako želite da one budu nešto tvrđe, slobodno ubacite još jednu-dve kašike griza.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam/K.O./prenela T.M.)