savršen ukus
NAJBOLJI ZAČIN KOJI OBAVEZNO MORATE STAVITI U KROMPIR DOK GA KUVATE: Samo tako će ispasti KREMAST i aromatičan
Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna
Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.
U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.
Zašto kuvati beli luk sa krompirom?
Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)