PREUKUSAN I ZDRAV
NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆI ČEDAR SIR, BOLJI OD KUPOVNOG: Par jeftinih sastojaka i imaćete NAJUKUSNIJI sir pred vama
Tvrdi sirevi mogu da se služe kao predjelo, da napravite sendvič, da poboljšate ukus jelima, među kojima su najpoznatije makarone sa sirom
Čedar je poznat kao kvalitetan i ukusan sir, a koji košta puno. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da ga jednostavno napravite sami kod kuće i to od jeftinih namirnica po ovom receptu. Pored čedar sira, probajte i da napravite mocarelu kod kuće, a za nju su potrebna samo 2 sastojka.
Sastojci:
1 l mleka
1 kašičica soli
15 g putera
200 g tvrdog sira
6 kašika kukuruznog skroba
Recept za čedar sir - lako i jeftino:
Pomešajte sastojke
U šerpu sipajte mleko i puter, pa kada se puter istopi dodajte so i kukuruzni skrob. Mešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Pazite da nema grudvica.
Napravite čedar sir
Sir izrendajte, pa dodajte u smesu sa mlekom, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Sipajte smesu u posudu.
Stavite čedar u frižider
Stavite posudu sa čedar sirom u frižider na 6 sati, pa secite i služite.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)