recept
DOMAĆINSKI HLEB SA BELIM LUKOM I SIROM KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Spremite ga za DORUČAK ILI VEČERU i uživajte u UKUSIMA
Umesite domaći hleb, ali ovaj put ga napunite namazom od belog luka i sirom. Bićete oduševljeni ukusom
Nema ništa lepše od domaćeg hleba ujutru za doručak ili uveče za večeru. On je mnogo ukusniji od kupovnog, a sada vam predlažemo i jedan sjajan recept. Ako želite da vaš hleb bude još ukusniji napunite ga aromatičnim namazom od belog luka i rendanim sirom po izboru. Ništa lepše neće probati, a dovoljno je da ga poslužite sa paradajzom i čašom jogurta.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
135 ml tople vode
3 g suvog kvasca
1,5 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
4 čena belog luka
50 g slanog putera
1/2 veze peršuna
2 kašike maslinovog ulja
120 g tvrdog sira
1 žumance
Recept za aromatični hleb sa belim lukom:
Umesite testo
Sipajte toplu vodu u posudu, pa dodajte kvasac i šećer. Promešajte, a onda dodajte i umućeno jaje, pa opet promešajte. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje i umesite testo. Oblikujte loptu, stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena.
Napravite nadev
U posudi pomešajte sitno seckani beli luk, puter sobne temeprature, seckani peršun i sipajte ulje. Sve sastojke dobro sjedinite. Sir izrendajte. Gotovo testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa premažite nadevom od belog luka i pospite sirom. Urolajte (tako da dobijete veknu) i dobro zatvorite prstima.
Pecite hleb
Veknu hleba isecite na jednake delove i poređajte jedan do drugog u tepsiju koju ste premazali puterom. Pokrijte hleb i ostavite da odstoji 45 minuta. Zatim ga premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Posle 25 minuta pokrijte alu folijom i pecite još 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)