Piletina sa kupusom, Foto: Printscreen Instagram/hungry.happens

savršeno

OVO JE NAJUKUSNIJE JELO SA PLETINOM KOJE STE DO SADA SPREMALI: 1 povrće daje POSEBAN ŠMEK, topi se u ustima

Piletina sa kupusom je gotova za pola sata, a ako nemate zeleni kupus, možete koristiti ljubičasti kupus

Objavljeno: 06.02.2024. 14:39h

Piletina sa kupusom je idealna ako volite lagana ukusna jela koja se prave u jednom tiganju. Ne sadrži gluten i sadrži proteine i povrće, a s obzirom da se prži u tiganju, vrlo je ukusno. Možda ćete želeti da isprobate i najbolju domaću pileću supu sa rezancima. Evo kako da napravite piletinu sa kupusom!

Sastojci:

680 g pilećih bataka bez kostiju i kože

so, crni luk u prahu, beli luk u prahu + paprika

3 kašike maslinovog ulja

1 srednji luk, isečen na kockice

4 čena belog luka, mlevenog

2 kašike paradajz pirea

1 srednja glavica zelenog kupusa, tanko narezana

2 srednje krupno narendane šargarepe

180 ml pilećeg bujona

2 kašičice paprike

so i biber po ukusu

svež peršun za ukras

Recept za piletinu sa kupusom

Isecite piletinu

Za piletinu sa kupusom isecite piletinu na male komade. Začinite ih obilno solju, lukom u prahu i belim lukom u prahu.

Pržite piletinu

U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje. Kada se zagreje, dodajte piletinu i pržite 6 minuta - ili dok ne porumeni sa obe strane. Zatim dodajte luk i pržite 2 minuta. Mešajte beli luk 30 sekundi, a zatim i paradajz pire.

Dodajte kupus

Zatim umešajte komadiće kupusa minut-dva dok ne budu obloženi i malo ne usahnu, zatim umešajte komadiće šargarepe i na kraju dodajte čorbu i začine. Pustite da provri i smanjite vatru da nastavite sa kuvanjem, povremeno mešajući, oko 10-15 minuta ili dok tečnost ne ispari. Prelijte peršunom i uživajte! Uživajte u piletini sa kupusom!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)