Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

tajna

DA BI VAM MESO ZA GULAŠ BILO MEKANO NE SMETE SKIDATI OVO SA NJEGA: Samo tako će se TOPITI U USTIMA koliko je dobro

Da biste napravili savršeni gulaš, kuvar Ivica Štruml deli tajnu koja se krije u odabiru mesa i pravilnoj pripremi

Objavljeno: 05.02.2024. 07:58h

Preporučuje goveđi vrat ili rame kao odlične opcije, ističući važnost mesnatosti i teksture mesa. Prilikom dinstanja luka, naglašava potrebu za postizanjem savršene ravnoteže u gustini, slatkoći i ukusu, izbegavajući da luk postane previše braon ili svetlo.

Savetuje da meso seče na veće kocke, ističući da je sočnije kada se ne seče previše sitno.

Važna napomena je da se ne skida mast sa mesa, već samo opne i tetive, jer će se topljenjem dati jelu dodatni ukus. Štruml ističe značaj kvalitetnog vina i preporučuje crno vino koje volite piti uz gulaš.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Dodaje da postoje različite varijante gulaša, različite i u zemljama poput Mađarske i Austrije, naglašavajući razlike u aromama i intenzitetu.

Sastojci uključuju suncokretovo ulje ili svinjsku mast, goveđi vrat, crni i beli luk, kim, lovorov list, peršun i testeninu.

Priprema uključuje prženje mesa u masti, dodavanje seckanog crnog luka, dehidriranje mesa, dodavanje vina i kuvanje do potpunog isparavanja tečnosti, te dodatak ostalih sastojaka za bogat ukus.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)