Pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FROM FATMA'S KITCHEN
tajna profesionalca
NAJBOLJI PRELIV ZA SLANE I SLATKE PITE PO PEKARSKOJ RECEPTURI: Svaka će vam ispasti HRSKAVA i sočna kao u restoranu
Svaka pita će biti savršena
Objavljeno: 04.02.2024. 21:43h
Tatjana Maksić
Dajemo vam univerzalan preliv, koji se koriste za sve vrsta pita. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom. Recept za preliv:
Sastojci:
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
7 kašika brašna
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Piprema:
Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.
bonus video
(Espreso/najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.)