OBAVEZNO PROBAJTE
CAKA ISKUSNIH KUVARA ZA SAVRŠENO HRSKAV POMFRIT KAO U RESTORANU: Pre prženja OBAVEZNO ga prelijte sa...(VIDEO)
Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj
Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav. Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako god želite. I da jedete kao prilog uz meso, ili samo uz kečap ili majonez… Kako god da odaberete, bitno je da ga napravite kako valja. Pomfrit zlatne boje i hrskave korice dobićete ako krompir prethodno prelijte sprajtom! Ovaj gazirani sok ga čini neverovatno ukusnim.
Sastojci:
600 g krompira
1,2 l sprajta
Priprema:
Krompir oljuštite i operite, pa isecite kao za pomfrit, na deblje trake. Zatim ga stavite u posudu i prelijte sprajtom. Ostavite minut, dva, pa izvadite iz posude i obrišite ubrusom. Pecite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO
(Espreso/krstarica/D.R./prenela T.M.)