recept
NAPRAVITE DOMAĆU ČOKOLADU KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Čokolada sa KARAMEL PRELIVOM će odmah kupiti svakoga
Domaće tofi-karamel čokolade oduševiće i stare i mlade. Tope se u ustima!
Domaće tofi-karamel čokolade sadrže pekan orahe, puter, čokoladu i malo morske soli koja obogaćuje ukus i čini ovaj dezert posebnim. Možda će vam se dopasti i domaća čokolada sa rižom. Evo kako da napravite domaće tofi-karamel čokolade!
Sastojci:
130 g seckanih pekan oraha
130 g putera
130 g šećera
¼ kašičice soli
½ kašičice vanile
130 g čokolade za kuvanje
½ kašičice ljuskave morske soli
Recept za domaće tofi-karamel čokolade
Pospite pekan orahe po plehu
Za domaće tofi-karamel čokolade pleh obložite papirom za pečenje. Pospite seckane pekane preko papira.
Rastopite puter
Rastopite puter sa šećerom i solju na srednjoj vatri, često mešajući. Dovedite smesu do ključanja, a zatim je povremeno mešajte oko 10 do 15 minuta. Umešajte vanilu, pa isključite vatru.
Pospite čokoladu
Sipajte mešavinu rastopljenog putera preko pekana u ravnom sloju. Pustite da se ohladi 2 minuta, a zatim ga pospite komadima čokolade.
Ohladite tofi-karamel čokolade
Ostavite da se čokolada otopi 2 do 3 minuta, a zatim je rasporedite preko karamela. Pospite morsku so preko čokolade. Pustite da se karamela hladi oko 2 sata na sobnoj temperaturi ili 1 sat u frižideru.
Uživajte u tofi-karamela čokoladama
Izlomite karamelu na komade veličine zalogaja pre jela. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. Uživajte tofi-karamel čokoladama!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)