Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

MMMMMMM

SRPSKE DOMAĆICE NEMAJU POJMA ZA OVAJ NAČIN SPREMANJA ŠTRUDLE: Nikad ukusnija nije bila, a najbolje je što je POSNA

Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi

Objavljeno: 02.02.2024. 10:40h

Potrebno je Za kore:

350 g brašna

1/2 parčeta kvasca

3 kašike smeđeg šećera

2 dl mlake vode

Za nadev:

200 g rendane bundeve

150 g mlevenih oraha

3 kašike smeđeg šećera

1/2 pomorandže - kora

Za posipanje:

1 kašika smeđeg šećera

Priprema

Otopite šećer i kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prosejanom brašnu pa zamesite testo. Pustite 20 minuta da naraste. Narendajte bundevu na krupno rende pa dodajte rendanu pomorandžinu koru i šećer. Sve dobro promešajte. Premesite nadošlo testo pa razvijte u oblik pravougaonika. Preko kore rasporedite rendanu bundevu pa pospite mlevenim orasima. Koru savijte u oblik štrudle. U pleh obložen papirom za pečenje, prebacite štrudlu. Pecite štrudlu sa bundevom 20 minuta, na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pustite da se prohladi pa je pospite smeđim šećerom. Secite i služite.

Prijatno!

Bonus video

(Espreso/Alo.trpeza/Prenela D.Č.)