napravite same mnogo zdraviju varijantu
NAJLAKŠI RECEPT ZA PRAVO DOMAĆE KISELO MLEKO: Kad ga jednom napravite, više nikada neće kupovati onaj iz radnje
Domaće kiselo mleko najbolje uspeva ako za njega nabavite sveže, punomasno mleko
Osim što je veoma ukusno i nezamenljiv je prilog za mnoga jela, kao što su pite ili sarmice od zelja, izuzetno je zdravo i puno probiotika koji povoljno utiču na vaš stomak. Recept je prelak, tako da ćete uspeti iz prve da ga napravite!
Sastojci:
2 l punomasnog mleka
1 časa punomasne pavlake
Priprema:
Mleko prokuvati i ostaviti da kuva na laganoj vatri 10 minuta. Vodite računa da šerpa bude sa debelim dnom da vam ne zagori. Nakon toga skloniti sa ringle da se prohladi, ali da ostane toplo. Probajte i recept za domaći majonez! Odvojite pola šolje i umutite sa pavlakom da dobijete ređu smesu. Ulijti u šerpu sa još uvek toplim mlekom i dobro sjedinite. Pokrijte odozgo, možete i prijanjajućom folijom i stavite na neko toplo mesto da prenoći, najbolje uz peć ili radijator. Ukoliko vam se ujutru odvojio višak surutke na vrhu, ne sklanjajte sjediniće se kada odleži u frižideru. Kada se mleko ukiselilo, obavezno prebacite u frižider.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)