Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram/busezeynep

morate znati!

EVO KAKO DA VAM PERŠUN OSTANE SVEŽ DANIMA: Dovoljno je da ga POTOPITE u vodu sa 1 predmetom iz kuhinje

Ostaće svež kao da ste ga tek ubrali iz bašte

Objavljeno: 30.01.2024. 22:26h

Da li želite da produžite svežinu peršuna? Postoji efikasan način.

Peršun je povrće koje se često koristi u kuhinjama. Neizostavan je u supi. Ko od nas može da zamisli supu bez peršuna?

Ako želite da produžite svežinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.

foto: Printscreen YouTube/Lekovite Biljke

Kako produžiti svežinu peršuna?

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sečenje i obrišite je krpom. Zatim iseckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla pa stavite peršun.

Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica)