Zaboravljeno jelo červiš, Foto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

sećate li se ovoga?

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih

Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Objavljeno: 30.01.2024. 18:44h

Stara jela naših baka su nam uvek omiljena, jer su uglavnom jednostavna, a ukusna.

Sastojke uglavnom svi imaju kod kuće, a još bolje je što vam ne treba puno vremena za pripremu.

Jedan takav specijalitet jeste ukusan ajmokac, ali pred vama je sada jedno skroz zaboravljeno jelo, a to je červiš.

Na njemu su mnogi odrasli, a danas je skroz zapostavljen.

Sastojci za červišfoto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

Recept sa sastojcima je tu:

biber po ukusu

1 pileće grudi

Skuvana piletinafoto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

so po ukusu

1 batak sa karabatakom

1l vode

5 čena belog luka

3 do 5 kašika brašna

Brašno u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

Ovo je priprema:

U litri vode skuvati pileće meso. Kada se piletina skuvala izvadite je iz supe i ostavite da se piletina malo prohladi. Bujon ne bacajte jer ćete ga kasnije koristiti. Kada se meso dovoljno prohladilo ustitnite ga ali ne koristite nož ili bila koja druga pomagala već ruke, jer je potrebno cepkano, vlaknasto meso.

Priprema červišafoto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

Kada ste meso iscepkali, treba isitniti beli luk. Belu luk je sastojak koji nikako nemojte izostavljati.

Kada ste luk propržili u ulju, u njega dodajte 2 kašike brašna i sve zajedno pržite u ulju.

Červišfoto: Printscreen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

Kada je sve spremno, dodajte pileći bujon i sve zajedno mešajte dok ne dobijete gustu smesu.

Dodajte so i biber po ukusu. Za odgovarajuću gustinu dodajte još brašna. Kada se postigne gustina, dodajte cepkanu piletina.

Ovakvo jelo što pre napravite svojim ukućanima.

Bonus video:

(Espreso/Svetplus/O.J/Prenela: N.J.)