sjajno
OVO JE RECEPT ZA NAJSOČNIJE PEČENO PILE, RASPADA SE KOLIKO JE SOČNO: 1 začin mu daje POSEBAN UKUS
Najbolji recept za pečeno pile po savetu kuvara će vas oduševiti toliko da ćete od sada da pečete samo uz ove sastojke!
Najbolji recept za pečeno pile često ćete primenjivati, jer, osim što je u pitanju jelo koje svi vole, uz odgovarajuće začine i dodatke, biće još ukusnije. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pile pečeno u šerpi.
Ipak, uz beli luk malo belog vina, mirođiju i malo senfa dobićete koricu koja savršeno krcka i piletinu koja je natopljena aromama. Evo kako ide najbolji recept za pečeno pile!
Sastojci:
1 celo pile
3 kašike maslinovog ulja
1 glavica belog luka
250 ml pavlake za kuvanje
Veza mirođije
1 puna kašika senfa
125ml suvog belog vina
Najbolji recept za pečeno pile
Zagrejte rernu na 220°C i pripremite pile
Najbolji recept za pečeno pile podrazumeva da prvo nasolite pile. Položite piletinu u veliki pleh za pečenje sa visokim stranicama, obilno začinite solju sa obe strane i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da se ohladi u frižideru.
Pokapajte maslinovim uljem
Kada ste spremni, obilno pokapajte pile maslinovim uljem i stavite je u sve kutke i pukotine. Izlupajte beli luk i stavite čenove ispod pileta, a zatim pecite u rerni 20-30 minuta dok koža ne poprimi zlatno smeđu boju.
Pospite pile belim vinom
U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, mirođiju i senf i dobro začinite solju i biberom. Posle 20-30 minuta smanjite rernu na 140°C, izvadite pile i sipajte belo vino u pleh. Zatim prelijte piletinu kremom od mirođije i vratite u rernu na 30-40 minuta dok ne bude gotovo.
Servirajte pile
Kada je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 15 minuta, lagano prekriveno sa malo folije. Servirajte kako želite, sa puno sosa, belog luka, krompira i zelene salate. Uživajte u najboljem pečenom piletu!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)