Lea kiš, Foto: DRAGAN KADIĆ

paŽnja

LAZANJE LEE KIŠ ZALUDELE CELU SRBIJU, SRPKINJE ODLEPE KAD VIDE ŠTA STAVLJA U NJIH: Voditeljka ŠOKIRALA receptom

Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.

Objavljeno: 29.01.2024. 10:31h > 10:49h

Voditeljka Lea Kiš godinama je bila omiljeno TV lice mnogih ljudi. Tokom svoje duge voditeljske karijere ugostila je mnoga poznata lica, otkrivala njihove tajne, navodila ih da se opuste i ispričaju detalje koje inače ne bi.

Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.

Lea koristi svaki slobodan trenutak kako bi okupila drage osobe, a kada joj to pođe za rukom trudi se da im upriliči gastronomsko uživanje koje se prepričava i pamti.

Na njemom jelovniku često se nalaze ukusni internacionalni specijaliteti među kojima glavu ulogu zauzimaju lazanje. Kako ih Lea sprema pogledajte u receptu koji sledi.

Lazanje - sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

500 g mlevenog mesa luk origano vegeta kari začini po želji pakovanje kora paradajz

Za bešamel sos:

brašno kačkavalj jedno jaje mleko

Lazanje - priprema:

Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje.

Kore, ako su domaće, ne kuvatki, već odmah slagati u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendajte svež paradajz. Lazanje peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

(Espreso/Magazin novost/ Glossy/Prenela P.V.)