Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.
SAVET
SVE ŽENE POGREŠNO DINSTAJU MESO: Samo ovako će uvek biti MEKO i neće biti ŽILAVO
Kada naučite da dinstate meso na pravi način vaša nepca će vam biti zahvalna
Objavljeno: 28.01.2024. 22:01h
Marija Marković
Jela sa dinstanim mesom su pravi užitak. Kada se ovako pripreme svako će olizati tanjir.
Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim.
Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne i mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuvanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.
Kod kuvanja se proizvodi vodena para, koja se lepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)