Pita, Foto: Jelajelena Petrovic

SJAJNO

PITA PUNJENA SIROM I ŠUNKOM SPREMNA OČAS POSLA: Svakoj domaćici je potreban RECEPT, odlična za doručak ili večeru

Za doručak ili večeru napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom

Objavljeno: 28.01.2024. 14:40h

Bajati ili svež hleb možete da iskoristite na milion načina, a mi vam donosimo sjajan i neobičan recept. Umesto prženice ili popare napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom. Priprema je nikad jednostavnija, a sastojci ne koštaju puno.

Sastojci:

10 kriški hleba

1 jaje

foto: Jelajelena Petrovic

130 g parmezana

100 ml mleka

100 g šunke

100 g tvrdog sira

2-3 čeri paradajza

malo origana

1 kašika maslinovog ulja

Recept za pitu sa hlebom iz tiganja:

Napravite smesu od hleba

U posudi pomešajte hleb koji ste isekli, pa prelijte mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i posolite: Smesu dobro sjedinite, a onda podelite na 2 dela.

Napravite pitu

U tiganj utisnite pola smese sa hlebom, lepo rasporedite da pokrije dno. Preko stavite šunku, sir, isečen čeri paradajz i pospite origanom i parmezanom. Preko stavite drugi polovinu smese i opet lepo rasporedite i utisnite.

Pržite pitu

Pitu pržite nekih 10 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)