Šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

recept

DANAS NAPRAVITE SOČAN NEDELJNI RUČAK: Teleće šnicle će uz ovaj trik biti NAJMEKANIJE

Ovakve teleće šnicle baš svi obožavaju

Objavljeno: 28.01.2024. 13:19h

Potrebno je:

8 šnicle,

60 g putera,

1 dl belog vina,

foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

1 dl kisele pavlake,

4 limuna,

1 vezica peršuna,

so,

sveže mleveni biber

Priprema:

Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Zatim im dodajte malo vode i pustite da se krčkaju dok voda ne ispari. Postupak ponavljajte 3 puta.

Zatim napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.

Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)