Salata od povrća, Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/TASTE OF HOME

recept

OVU SALATU OD BARENOG POVRĆA ĆE SRBI OBOŽAVATI: Sprema se za MANJE OD 10 MINUTA, a veoma je ZDRAVA

Napravite salatu od barenog povrća tako što ćete da začinite skuvano povrće i dobijete jednostavnu salatu u kojoj će svi uživati

Objavljeno: 27.01.2024. 17:55h > 18:03h

Salata od barenog povrća će biti naročito korisna kao prilog kod velikih i obilnih ručkova, božićnih i slavskih proslava. Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi.

Salata se priprema prženjem i bude gotova za desetak minuta. Evo kako da napravite salatu od barenog povrća!

Sastojci:

1 čen belog luka

2 crvene ljute paprike

foto: Printscreen/ Youtube/ KAZAN

200 g kuvanog povrća (kao što su spanać ili kupus)

300 g praziluka i crnog luka

300 g kuvanog tvrdog povrća (kao što su šargarepa i krompir)

2 kašike kokosovog ulja

1 kašičica senfa

1 kašičica karija u prahu

1 kašičica kurkume u prahu

3 kašike sušenog kokosa

Sok od ½ limuna

Šaka pečenih indijskih oraha

Mala šaka listova korijandera, iseckanog

Recept za slatu od barenog povrća

Pripremite povrće

Za salatu od barenog povrća prvo izgnječite beli luk, naseckajte ljutu papriku, iseckajte povrće.

foto: Printscreen/ Youtube/ KAZAN

Pržite papričice i tvrdo kuvano povrće

Zagrejte kokosovo ulje u velikom tiganju, a zatim smanjite toplotu na srednju i dodajte senf. Potom dodajte listove karija, beli luk i većinu ljutih papričica. Pržite minut, a zatim dodajte praziluk i luk. Posle još jednog minuta, dodajte ostatke tvrdog kuvanog povrća poput krompira i šargarepe.

Dodajte varivo

Pržite nekoliko minuta da se zagreje, a zatim dodajte iseckano varivo, kurkumu i kokos. Poklopite, sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta strane.

Servirajte salatu

Prebacite smesu na tanjir za serviranje. Iscedite sok od limuna i na vrh stavite preostalu ljutu papriku, indijski orah i seckani korijander. Uživajte u salati od barenog povrća!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)