recept
OVU SALATU OD BARENOG POVRĆA ĆE SRBI OBOŽAVATI: Sprema se za MANJE OD 10 MINUTA, a veoma je ZDRAVA
Napravite salatu od barenog povrća tako što ćete da začinite skuvano povrće i dobijete jednostavnu salatu u kojoj će svi uživati
Salata od barenog povrća će biti naročito korisna kao prilog kod velikih i obilnih ručkova, božićnih i slavskih proslava. Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi.
Salata se priprema prženjem i bude gotova za desetak minuta. Evo kako da napravite salatu od barenog povrća!
Sastojci:
1 čen belog luka
2 crvene ljute paprike
200 g kuvanog povrća (kao što su spanać ili kupus)
300 g praziluka i crnog luka
300 g kuvanog tvrdog povrća (kao što su šargarepa i krompir)
2 kašike kokosovog ulja
1 kašičica senfa
1 kašičica karija u prahu
1 kašičica kurkume u prahu
3 kašike sušenog kokosa
Sok od ½ limuna
Šaka pečenih indijskih oraha
Mala šaka listova korijandera, iseckanog
Recept za slatu od barenog povrća
Pripremite povrće
Za salatu od barenog povrća prvo izgnječite beli luk, naseckajte ljutu papriku, iseckajte povrće.
Pržite papričice i tvrdo kuvano povrće
Zagrejte kokosovo ulje u velikom tiganju, a zatim smanjite toplotu na srednju i dodajte senf. Potom dodajte listove karija, beli luk i većinu ljutih papričica. Pržite minut, a zatim dodajte praziluk i luk. Posle još jednog minuta, dodajte ostatke tvrdog kuvanog povrća poput krompira i šargarepe.
Dodajte varivo
Pržite nekoliko minuta da se zagreje, a zatim dodajte iseckano varivo, kurkumu i kokos. Poklopite, sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta strane.
Servirajte salatu
Prebacite smesu na tanjir za serviranje. Iscedite sok od limuna i na vrh stavite preostalu ljutu papriku, indijski orah i seckani korijander. Uživajte u salati od barenog povrća!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)