Paulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

uuh, kakav ukus!

STARINSKI RECEPT ZA NAJBOLJI SRPSKI PASULJ KAKAV SE NEKAD PRAVIO: Čorbast ručak će vas dobro zasititi- nema boljeg

Verujemo da ćete ga od sad samo ovako spremati jer je toliko ukusan, da je pitanje hoće li ostati za dva dana

Objavljeno: 26.01.2024. 16:30h

Ma nema domaćinskijeg i srpskijeg ručka od pravog, dobro začinjenog pasulja. Donosimo vam recept za jelo na kašiku koje obožavate!

Spremite ga već sutra za ručak i obradujte celu porodicu.

Sastojci (za 6 osoba)

  • pola kilograma šarenog pasulja
  • pola kilograma praziluka
  • pola glavice crnog luka
  • šolja soka od paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika mešavine začina
  • so
  • kafena šoljica ulja

Način pripreme

Nalijte pasulj hladnom vodom i ostavite da stoji nekoliko sati, dok ne nabubri. Prospite vodu. Posle toga ga, stavite u lonac i nalijte novom vodom i pustite da provri, odno­sno da se uhvati bela pena. Potom i tu vodu prospite.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Zatim pasulj nalijte trećom vodom, pa onda dodajte sitno seckani praziluk, sa sve perima, i si­tno seckani beli luk.

U međuvremenu, naseckani crni luk izdinstajte na ulju u posebnom tiganju, pa ga dodajte praziluku i belom luku.

foto: Printscreen Youtube

Potom lonac poklopite i osta­vite dva sata da se lagano kuva na tihoj vatri. Kada je kuvanje gotovo, nalijte sok od paradajza i ostavite na vatri da se kuva još desetak minuta. Obavezno se zasladite i turkim mokrim kolačem posle ručka!

foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Uz ovako pripremljen čorbasti pasulj najbolje ide salata od kise­log kupusa sa tucanom paprikom.

BONUS VIDEO

(Espreso/Krstarica/M.K/prenela T.M.)