uuh, kakav ukus!
STARINSKI RECEPT ZA NAJBOLJI SRPSKI PASULJ KAKAV SE NEKAD PRAVIO: Čorbast ručak će vas dobro zasititi- nema boljeg
Verujemo da ćete ga od sad samo ovako spremati jer je toliko ukusan, da je pitanje hoće li ostati za dva dana
Ma nema domaćinskijeg i srpskijeg ručka od pravog, dobro začinjenog pasulja. Donosimo vam recept za jelo na kašiku koje obožavate!
Spremite ga već sutra za ručak i obradujte celu porodicu.
Sastojci (za 6 osoba)
- pola kilograma šarenog pasulja
- pola kilograma praziluka
- pola glavice crnog luka
- šolja soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika mešavine začina
- so
- kafena šoljica ulja
Način pripreme
Nalijte pasulj hladnom vodom i ostavite da stoji nekoliko sati, dok ne nabubri. Prospite vodu. Posle toga ga, stavite u lonac i nalijte novom vodom i pustite da provri, odnosno da se uhvati bela pena. Potom i tu vodu prospite.
Zatim pasulj nalijte trećom vodom, pa onda dodajte sitno seckani praziluk, sa sve perima, i sitno seckani beli luk.
U međuvremenu, naseckani crni luk izdinstajte na ulju u posebnom tiganju, pa ga dodajte praziluku i belom luku.
Potom lonac poklopite i ostavite dva sata da se lagano kuva na tihoj vatri. Kada je kuvanje gotovo, nalijte sok od paradajza i ostavite na vatri da se kuva još desetak minuta. Obavezno se zasladite i turkim mokrim kolačem posle ručka!
Uz ovako pripremljen čorbasti pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.
BONUS VIDEO
(Espreso/Krstarica/M.K/prenela T.M.)