uuh, kakve su!
IZDAŠAN RUČAK SA KROMPIR ŠNICLAMA OBOŽAVAĆE CELA PORODICA: Najbolja bakina receptura - smazaćete sve do zadnje
Fantastičan ukus, a jelo izdašno i bogato
Lagan, a jako ukusan i obilan ručak koji će zasititi celu porodicu. Jelo pretežno sa povrćem je toliko dobro da ćete ga praviti često.
Recept za šnicle sa krompirom i šunkaricom. A, ukoliko volite ipak klasičan gurmanluk, probajte recept za srpsk usarmu.
Potrebno je:
600 gr krompira
so ml paprika
malo djumbira
malo belog luka u granulama
peršunov list
2 kašike rendanog kačkavalja
1 kašika brašna
1 crvena paprika iz zamrzivača
50 gr sira
malo ulja
Za nadev
100 gr šunkarice
100 gr kačoavalja
50 gr rendanog za posipanje
Za paniranje:
2 jaja
100 gr brašna
100 gr prezli
Priprema:
Skuvati krompir pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati soli, ml. papriku, djumbir, beli luk,. Ubaciti seckanu papriku,rendan kačkavalj, sir i seckan peršum.
Izjednačiti i formirati loptice, Ruke pouljite pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite po malo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite.
Uvaljate u brašno, provučete kroz umućena jaja i utapkate u prezle. Redjate u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peči na 200 stepeni C oko 20-30 minuta
Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo kao prilog ili samostalno jelo, uz salatu neki sir ajvar ili šta već volite. Prijatno!
bonus video
(Espreso)