Ćufte, Foto: Bakina kuhinja

paŽnja

OVAJ SASTOJAK DODAJTE U ĆUFTE I FAŠIRANE ŠNICLE I NEMA TEORETSKE ŠANSE DA SE RASPADNU: Tako ćete sprečiti PROPAST

Zapravo, dovoljno je da se doda jedan sastojak.

Objavljeno: 26.01.2024. 09:11h

Mleveno meso ima višestruku upotrebu u kuhinji, može se koristiti za punjenje paprika, tikvica, pravljenje sarmi, musake, ali i za ćufte i faširane šnicle.

Iako svaka domaćica ima neki svoj trik za najbolje ćufte i faširane šnicle, postoji jedan koji će doprineti da meso bude savršenog ukusa, a neće se raspadati prilikom prženja.

Zapravo, dovoljno je da se doda jedan sastojak. U pitanju je obična domaća mast koju kad dodate ovim jelima, ona postaju ukusnija i sočnija.

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa će samim tim i jela od mlevenog mesa biti mnogo lepša.

foto: Printscreen/youtube/ThePerfectHome

Uvek je najbolje ako imate svežu, domaću mast. Ona nastaje tako što se mast skida sa mesa koje se peče ili prži.

Možete je čuvati u zamrzivaču dok vam ne zatreba. Uvek možete i da je kupite i koristite za razna jela ili prženje.

(Espreso/24sedam/K.O./Prenela P.V.)