recept
U RECEPT ZA TRADICIONALNU BAKLAVU DODAJTE JOŠ I OVO I GLEDAJTE ČUDA: Šuškaće bolje od bilo čega, Srpkinje NE ZNAJU
Vrhunska baklava sa keksom i orasima. Tako šuška kad se zagrize da se topi u ustima. Poludećete za njiom, ukus kao kod najboljih poslastičara.
Ovo je vrlo lak recept za pripremu baklave koji će vas naterati da je stalno spremate. Vaši gosti će je toliko jesti, da nećete moći da napravite dovoljnu količinu.
Potrebno je:
- tanke kore
- 3 jaja
- 30 ml ulja
- 200 gr keksa
- 150 gr mle oraha
- 50 ml jogurta
- 1 linum
- 1 vanilin šećer
- 400 ml vode
Priprema:
U šerpu sipati 400 gr šećera dodati vodu i sećer limun kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta i napraviti sirup. Ohladiti.
U činiju žicom umutiti jaja dodati šećer po želji dodati pola ulja, jogurt keks i ml orahe i sve izjednačiti.
Koru raširiti, premazati uljem pa dodati drugu koru i nju premazati a u dno dodati fila i rasporediti po širini i uviti u rolnicu.
Redjati u podmazan pleh. Poseći na manje rolnice po želji i premazati uljem.
Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Preliti sa sirupom i ostaviti da upije i ohladi. Vrhunska tako šuška kad se zagrize topi se.
Uživajte!!!
BONUS VIDEO:
(Espreso I.O.)