Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

GULAŠ SA KISELIM KUPUSOM I MLEVENIM MESOM KAKAV SU U STAROJ JUGI TAMANILI: Bio je OBAVEZAN RUČAK na svakoj trpezi

Za nedeljeni ručak napravite gulaš sa kiselim kupusom i mlevenim mesom i obradujte porodicu

Objavljeno: 24.01.2024. 20:05h > 20:09h

Zima je idealna za jela od kiselog kupusa, a mi vam donosimo sjajan recept za gulaš. Preporučujemo da napravite turski gulaš od mlevenog mesa i kiselog kupusa koji je poznat i pod nazivom kapuska.

Vrlo jednostavno se priprema, a super je predlog za nedeljni ručak. Ovako pripremljen gulaš izgleda kao isečena sarma, a neverovatno je ukusan.

Sastojci:

250 g mlevenog mesa

1 crni luk

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

2 čena belog luka

2 kašike paradajz paste

1 kašičica mlevene nane ili bosiljka

1 kašičica tucane paprike

100 g bulgura

750 g kiselog kupusa

peršun

800 ml bujona od povrća

Za sos:

250 ml jogurta

50 ml pavlake za kuvanje

1 kašičica seckanog vlašca (može i sušeni)

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Recept za gulaš sa mlevenim mesom i kiselim kupusom:

Pripremite kupus i meso

U tiganju propržite seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte mleveno meso. Pržite, uz povremeno mešanje, dok ne bude gotovo. Zatim dodajte paradajz pastu, tucanu papriku, so, biber, bosiljak/nanu. Promešajte.

Dodajte ostale sastojke

Kiseli kupus isecetie po želji i operite, kako biste uklonili višak soli. U šerpu sa mlevenim mesom dodajte kupus, bulgur, pa sipajte bujon. Sve lepo promešajte. Poklopite i lagano dinstajte, povremeno promešajte, a ako je potrebno dolijte još malo vode. Kuvajte sat i po.

Napravite sos

U posudi pomešajte jogurt, pavlaku, so i vlašac. Promešajte i poslužite sa tanjirom gulaša.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)