recept
GULAŠ SA KISELIM KUPUSOM I MLEVENIM MESOM KAKAV SU U STAROJ JUGI TAMANILI: Bio je OBAVEZAN RUČAK na svakoj trpezi
Za nedeljeni ručak napravite gulaš sa kiselim kupusom i mlevenim mesom i obradujte porodicu
Zima je idealna za jela od kiselog kupusa, a mi vam donosimo sjajan recept za gulaš. Preporučujemo da napravite turski gulaš od mlevenog mesa i kiselog kupusa koji je poznat i pod nazivom kapuska.
Vrlo jednostavno se priprema, a super je predlog za nedeljni ručak. Ovako pripremljen gulaš izgleda kao isečena sarma, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
250 g mlevenog mesa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike paradajz paste
1 kašičica mlevene nane ili bosiljka
1 kašičica tucane paprike
100 g bulgura
750 g kiselog kupusa
peršun
800 ml bujona od povrća
Za sos:
250 ml jogurta
50 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica seckanog vlašca (može i sušeni)
Recept za gulaš sa mlevenim mesom i kiselim kupusom:
Pripremite kupus i meso
U tiganju propržite seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte mleveno meso. Pržite, uz povremeno mešanje, dok ne bude gotovo. Zatim dodajte paradajz pastu, tucanu papriku, so, biber, bosiljak/nanu. Promešajte.
Dodajte ostale sastojke
Kiseli kupus isecetie po želji i operite, kako biste uklonili višak soli. U šerpu sa mlevenim mesom dodajte kupus, bulgur, pa sipajte bujon. Sve lepo promešajte. Poklopite i lagano dinstajte, povremeno promešajte, a ako je potrebno dolijte još malo vode. Kuvajte sat i po.
Napravite sos
U posudi pomešajte jogurt, pavlaku, so i vlašac. Promešajte i poslužite sa tanjirom gulaša.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)