savršene su
RECEPT ZA NAJMEKŠE PALAČINKE SA PREUKUSNIM PRELIVOM: Ukus čista fantazija, a testo prava PENA - obavezno probajte
Kada se radi o palačinkama praznici traju cele godine jer je za njih uvek pravo vremE
Nema tog lošeg dana koji se ne može ulepšati mekim, penastim toplim palačinkama koje ćete za tili čas napraviti.
Predlažemo vam da isprobate ove jednostavan recept za palačinke posebnog ukusa koji im daju med i sok agruma. Za moćan ukus treba vam samo nekoliko sastojaka.
Potrebno je: 1 jaje, 300 ml mleka, oko 300 g brašna, 3 kesice vanilin šećera, 4 kašike ulja, kašičica soli, kašičica šećera
ZA SERVIRANJE med, šaka propečenih i seckanih lešnika ili oraha i sok od jednog limuna ili pomorandže
Priprema: Umutite sve sastojke do željene gustine i ostavite testo da se odmori. Pecite tanje palačinke i ređajte ih jednu na drugu. Poslužite tako što ćete svaku palačinku presaviti na četiri dela, staviti na tanjir, preliti blago zagrejanim medom u koji ste dodali sok od pomorandže, mandarine ili limuna i posuti koštunjavim plodovima.
BONUS VIDEO
(Espreso/zenablic/Branka Gajić/prenela T.M.)