obavezno napravite
PENASTE KIFLICE NA BAKIN NAČIN JOŠ NISTE PRAVILI: Savršen recept za najmekše testo - poješće se do poslednje
Prave domaće pekarske kiflice po bakinoj recepturi
Nema boljeg doručka ili večere od super mekanih penastih kiflice. Baka Jela je podelila njen recept za vazdušaste i preukusne od kojih retko da ima boljih.
Potrebno
600 gr brašna
300 ml mleka
malo soli
100 ml jogurta ili kiselo mleko
30 ml maslinovog ulja
25 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
20 gr maslaca ili margarina
Priprema:
Izmrviti kvasac dodati malo mlakog mleka i žećera pa kad nadodje sipati u vanglicu, Dodati ostatak mleka i kiselo mleko, ulje, brašno ulje i zamesiti mekše testo
Pokriti da odmori 30 minuta pa ga opet premesiti i opet odmori 20 minuta. Istresti na sto rukama raširiti u paravougaonik pa ga premazati omekšanim maslacom i preklopiti na 3 dela
Pokriti i staviti u zamrzivač 10 minuta ili frižider malo duže. Polako razviti testo na dugijom za prst debljine i širine više od 20 sm Podeliti na pola i svaku polovinu na dva jednaka dela. Seći na trouglove kao u Videu, uvijati kiflice, Pokriti da odmoree 10 minuta,
Žumance pomešati sa malo mleka i premazati Peći na 220 stepeni C 20-25 minuta da lepo porumene. Kiflice su bez nadeva pa možete sami kombinovati slane ili slatke .Uživajte u ovim najlepšim penastim kiflicama
Bonus video
(Espreso)