Šerbet je pogodan u zimskom periodu, Foto: printscreen/youtube/Sarpi TV
RECEPT
OVAJ ŠERBET ĆE VAM ZAGREJATI DUŠU, A TEK DA VIDITE KAKO UTIČE NA ZDRAVLJE: Niste ni znali koliko je MOĆAN (VIDEO)
Pogodan u ovom zimskom periodu, podseća na čaj, a napravićete ga začas
Objavljeno: 22.01.2024. 12:06h
Ilinka Orović
Šerbet je toplo osvežavajuće bezalkoholno piće koje nije čaj, ali podseća na čaj. Pravi se vrlo lako i jednostavno za svega par minuta. Rasprostranjen je u zapadnoj i južnoj Aziji i tamo je popularno bezalkoholno piće pripremljeno od voća ili latica cveća. Sladak je i poslužuje se hladan.
Potrebno je:
- 1 kašika šećera
- 200 ml mleka
Priprema: Šećer stavite u džezvu i zagrejte na ringli. Pošto će se brzo otopiti, bolje da se ne udaljavate od šporeta jer lako zagori. Čim postane tečan i zlatne boje, tj. čim se karamelizuje, odmah sipajte mleko u džezvu, a zatim pustite da provri.
Naši stari su verovali da šerbet ublažava kašalj i bol u grudima.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Trpeza/ Prenela I.O.)