recept
OVO JE NAJLAGANIJA VEČERA KOJU MOŽETE DA POJEDETE, NE GOJI UOPŠTE: Neki je jedu i noću, a spremna je za POLA SATA
Ukoliko nemate ideju šta da večerate u ovim toplim danima evo jedne brze večere koju možete jesti i sutradan
Večera koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji. Sastoji se od povrća i izuzetno je lagana, čak je zato možete jesti i u kasne sate jer vas neće udebljati.
Priprema se za 35 minuta i ukusna je i sutradan.
SASTOJCI
Prašak za pecivo - 10 g
Jaja - 4 komada
crni biber - 2 g
Maslinovo ulje - 40 ml
Mleko - 40 ml
Brašno - 120 g
Krompir - 2 komada
Šargarepa - 2 komada
Praziluk - 1 komad
Kupus - 500 g
Paprika - 1 komad
Peršun - 10 g
PRIPREMA
Povrće iseckati proizvoljno ( možete seckati ili rendati, kako više volite), sve sjediniti u jednoj činiji, dodati peršun pa dobro promešati.
Potom umutiti jaja, dodati mleko, maslinovo ulje, so, biber, sve dobro sjediniti pa zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dodati u činiju sa povrćem. Dobro izmešati sve sastojke pa sipati u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno je rasporediti i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Nakon toga, izvaditi iz rerne i dodati 100g rendanog sira i 20g crnog ili belog susama. Zatim vratiti u rernu da se na istoj temperaturi peče još 15 minuta.
Isecite na parčiće i večera je spremna za serviranje! Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)