Lagana večera, Foto: Printscreen YouTube/Gurman TV

recept

OVO JE NAJLAGANIJA VEČERA KOJU MOŽETE DA POJEDETE, NE GOJI UOPŠTE: Neki je jedu i noću, a spremna je za POLA SATA

Ukoliko nemate ideju šta da večerate u ovim toplim danima evo jedne brze večere koju možete jesti i sutradan

Objavljeno: 21.01.2024. 23:44h > 23:59h

Večera koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji. Sastoji se od povrća i izuzetno je lagana, čak je zato možete jesti i u kasne sate jer vas neće udebljati.

Priprema se za 35 minuta i ukusna je i sutradan.

SASTOJCI

Prašak za pecivo - 10 g

Jaja - 4 komada

crni biber - 2 g

foto: Printscreen YouTube/Gurman TV

Maslinovo ulje - 40 ml

Mleko - 40 ml

Brašno - 120 g

Krompir - 2 komada

Šargarepa - 2 komada

Praziluk - 1 komad

Kupus - 500 g

Paprika - 1 komad

Peršun - 10 g

PRIPREMA

Povrće iseckati proizvoljno ( možete seckati ili rendati, kako više volite), sve sjediniti u jednoj činiji, dodati peršun pa dobro promešati.

Potom umutiti jaja, dodati mleko, maslinovo ulje, so, biber, sve dobro sjediniti pa zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dodati u činiju sa povrćem. Dobro izmešati sve sastojke pa sipati u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno je rasporediti i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Nakon toga, izvaditi iz rerne i dodati 100g rendanog sira i 20g crnog ili belog susama. Zatim vratiti u rernu da se na istoj temperaturi peče još 15 minuta.

Isecite na parčiće i večera je spremna za serviranje! Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)