PAŽNJA
OVO JE CAKA UZ KOJU SE MIRIS PRŽENOG LUKA NEĆE OSEĆATI U STANU: Iskusni kuvari OTKRILI TAJNU koju SRPKINJE ne znaju
Evo kako da to uradite, a da ne usmrdite celu kuću, ali i sve vaše stvari, kosu
Skoro svako jelo počinje dinstanjem crnog luka. Posle toga u kući ostane neprijatan miris, jer luftiranjem ne može potpuno da se ukloni. Evo kako to da uradite.
Svaka domaćica zna da skoro da nema jela za koje ne treba da prodinsta crni luk. Evo kako da to uradite, a da ne usmrdite celu kuću, ali i sve vaše stvari, kosu. Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se to može izbeći.
Primenite trik profesionalnih kuvara. Oni prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje i dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao običn
Osim što se njegov miris neće širiti po kući, možete izbeći zapržavanje jela, jer soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao zaprška.
Bonus video:
(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)