Gibanica na froncle, Foto: Bakina kuhinja
doručak ili večera
BAKA PODELILA RECEPT ZA NAJMEKŠU GIBANICU DO SADA, SRPKINJE ĆE BITI ODUŠEVLJENE: Vazdušasta i PUNA FILA, topi se
Kraljica pita, gibanica na froncle
Objavljeno: 21.01.2024. 16:13h
> 17:01h
Andjela Milojkovic
Odlična za doručak ili večeru. Brzo se sprema, a ukus je neverovatan. Morate da probate.
Potrebno je:
3 jaja
200 -250 gr sira
50 ml ulja
400 ml jogurta
1 prašak za pecivo
500 gr srednjih kora
Priprema:
kore isecite na šire trake, Izmešajte navedene sastojte pa po malo ubacite kore koje ste isekli hvataljkom i privucite u smesu koju ste napravili. Redjate u pleh oblozen pek papirok.
Na dno prvo stavite jednu raširenu koru pa onda ubacujte natopljene froncle od kora i rasporedite.
Krajeve prve kore poklopite preko raspoređenih i natopljenih kora i pecite 50-60 minuta na 200 stepeni C.
Pred kraj pokrijte folijom. Secite toplu i služite uz čašu jogurta. Prijatno.
Bonus video:
(Espreso)