savrešena
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA PO RECEPTU STARIH DOMAĆICA OKREPLJUJE DUŠU I TELO: Nekad je bila obavezna za NEDELJNI RUČAK
Domaća supa sa knedlama je obavezna zimi, a već smo sa vama podelili nekoliko trikova kako da napravite savršene knedle od griza
Ako volite da jedete supu sa knedlama, ali volite i da eksperimentišete u kuhinji, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Knedle se pravi od samopodižćeg brašna, a ovde možete da pročitate kako lako i brzo da ga napravite. Knedle su mekane, a supa preukusna.
Sastojci:
Za supu:
1 manje pile
1 crni luk
1 čen belog luka
1 šargarepa
2 stabljike celera
3 lovorova lista
8 zrna bibera
svež timijan
Za knedle:
325 samopodižućeg brašna
350 ml mleka
60 g putera
so, biber
2 kašike seckanog peršuna
Recept za supu sa knedlama od celog pileta:
Napravite supu
U posudu stavite pile, pa dodajte crni luk, celer i šargarepu. Zatim dodajte ceo čen belog luka koji ste pritisli nožem, zrna bibera, kao i lovorov list. Posolite i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, a povremeno sklanjajte penu. Kada se pile skuva izvadite ga iz šerpe i supu procedite. Zatim u proceđenu supu dodajte seckanu šargarepu i celer, kao i timijan koji ste umotali u gazu. Posle 5 minuta izvadite timijan. Dodajte i meso koje ste iseckali i kojem ste skinuli kožicu.
Napravite knedle
Brašno posolite i pobiberite, a onda dodajte seckani peršun i promešajte. Zatim sipajte mleko i istopljeni puter i sve dobro sjedinite.
Kuvajte knedle
U vrelu supu sipajte kašiku smese i tako dok ne utrošite sve. Kuvajte dok i knedle ne omekšaju.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)