SUPER JELO
SOČAN I BRZ GURMANSKI SENDVIČ KOJI ĆE VAS DRŽATI SITIM SATIMA: Savršen ukus po jedinstvenoj baka Jelinoj recepturi
Bilo da ga pravite za doručak ili ručak, bićete satima siti i okrepljeni savršenim ukusom
U ovim hladnim danima potrebno nam je više energije, s toga je baba Jela odlučila da nam za doručak napravi ovaj gurmanski sendvič koji će nas dobro držati sitim. Naravno, samo zato što se zove sendvič ne znači da je striktno za doručak zbog svoje jačine i načina pripreme.
Uživajte u receptu i prijatno
Potrebno je:
3 jaja
200 gr ml mesa ili šunkarice
soli ml. bibera
1 kašičica začina za meso
kašičica karija
malo ulja
3 čena belog luka
60 gr kačkavalja listova
50 gr rendanog kačkavalja
250 ml mleka
stari hleb kripke
Priprema:
U tiganj sipati malo ulja pa naseckati beli luk i dodati ml meso i dinstati ga 5 minuta, Ubaciti začine, so ml biber začin za meso kari i skloniti sa vatre. Dodati jedno celo jaje i dobro izjednačiti. U sud razbite dva jaja pa izmutite.
Dodati kačkavalj i izmešati, Meso podelite na 4 dela / ja sam imala 4 sendviča/ Na jedan komad staviti 1/4 mesa pa rasporediti na hleb. Pritisnuti malo rukom i dodati list kačkavalja i odozgo poklopiti drugim parčetom Staviti u mleko sa kačkavaljem da upije i redjati u podmazan pleh. I tako i ostalo. Peći na 220 stepeni C15-20 minuta da poruimenoi. Služiti tolo. Preukusno uživajte!
bonus video
(Espreso)