savršen ukus i tekstura
NAJBRŽE HLADNO PREDJELO ZA SVETOG JOVANA KOJE SE NE PEČE: Savršeno kremasti zalogaji gotovi za 30 minuta (RECEPT)
Lako se pravi, za pola sata je sve gotovo jer koristimo već gotove namirnice
Kada nemate puno vremena za pripremu ili želite da spremite još neke ukusne poslastice onda će ovo biti pravi izbor. Recept je brz i prost, tako da ćete ovo predjelo za slavu napraviti očas posla.
Sastojci:
6 tortilja
700 g krem sira ili kombinacija krem sira i kisele pavlake ali tako da nema vode
3 prstohvata soli
1 kašičica sušene mirodjije
100 g suvog vrata ili nečeg sličnog
1 kašičica tucane, ljute paprike
100 g kulena ili peperona
2 tvrdo kuvana jaja
100 g majoneza
1 veći ili 2 manja kisela krastavčića
100 g mortadele ili neke slične salame
Priprema:
300 g krem sira ili kombinacije krem sira i kisele pavlake pomešati sa kašičicom mirodjije i prstohvatom soli. Probajte i hladne posne korpice.
Namazati malo deblje tortilju, pa poslagati suvi vrat, malo više od pola tortilje.
Premazati tanji sloj krem sira i sve čvrsto uviti.Ponoviti postupak još jednom jer nadeva ima dovoljno za 2.
Staviti na tacnu.
300 g krem sira, prstohvat soli i tucanu papriku pomešati.Namazati deblje tortilju, poslagati kulen ili peperone i premazati i tu tanji sloj krem sira, pa sve urolati.
Ponoviti postupak još jednom.Jaje izrendati, dodati so, majonez, rendani krastavčić i krem sir i sve izmešati.
Namazati tortilju, poslagati mortadelu ili neku sličnu salamu, premazati tanji sloj preko i sve uviti.
Ponoviti postupak sa poslednjom tortiljom.Na sto staviti streč foliju, pa uviti svaki rolat posebno i rolati na stolu držeći ivice folije kako bi se rolati što bolje stegli.
Ostaviti u frižider do posluženja.
Pre posluženja iseći, poslagati i odgore staviti po želji dekoraciju.
Prijatno.
BONUS VIDEO
(Espreso/domacirecepti.net/prenelaT.M.)