recept
OVAKVU SALATU SRBI JOŠ NISU JELI ZA SVETOG JOVANA: Mnogi tvrde da je STO PUTA bolja od RUSKE evo i po čemu (VIDEO)
Slavska salata sa svinjskim mesom je idealna ako slavite Svetog Jovana. Možete da je služite kao predjelo ili kao prilog uz pečenje.
Slave i praznici su vreme kada se svaka domaćica trudi da napravi što ukusnija jela. Salate i slani rolati, kao i sve vrste predjela su najpopularniji, jer tu može da se pusti mašti na volju. Slavske salate kao što su ruska i mimoza su nezaobilazne, ali mi vam donosimo recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. Napravite slavsku salatu sa svinjskim mesom, a dodajte i kisele krastavce i šargarepu. Ako želite da izgleda kao na slici koristite kalup za kolače i torte.
Sastojci:
- 500 g svinjskog buta ili vrata
- lovorov list
- biber u zrnu
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 10 kiselih krastavaca
- 2 čena belog luka
- majonez
- mirođija
Recept za slavsku salatu od svinjskog mesa:
Skuvajte meso
U šerpu stavite ceo komad svinjskog mesa i prelijte vodom. Dodajte lovorov list i zrna bibera, a onda dodajte i vezu mirođije. Posolite i promešajte, pa kuvajte dok meso ne omekša.
Pripremite druge sastojke
U tiganju na malo ulja propržite seckani crni luka, a posle par minuta dodajte i šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša. Kisele krastavce i mirorđiju sitno iseckajte.
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte proceđeno meso koje ste sitno iseckali, pa dodajte proceđeno povrće, kao i kiseli krastavac i mirošiju. Posolite po potrebi i sipajte majonez koji ste pomešali sa mlevenim belim mesom. Sve dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)