recept
OVAJ SLANI ROLAT SVAKA DOMAĆICA PRAVI ZA SVETOG JOVANA: Nema PEČENJA, gotov očas posla, a ukus IZUVA
Slani slavski rolat sa povrćem koji se ne peče
Slani rolati su idealni za slavlja, jer ne samo što su ukusni, nego su i dekorativni. Ako slavite Svetog Jovana, onda ovaj rolat obavezno treba da se nađe na vašoj trpezi. Pravi se od kuvanog povrća i ribe, ali nju možete da zamenite i belim mesom. Ovo je najbolji recept za slani rolat, a sigurni smo da će svi biti oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- 200 g ribe po želji
- 1-2 krompira
- 2-3 šargarepe
- 2 jajeta
- 2-3 crna luka
- 1 veza mirođije
- majoneza
Recept za slani rolat sa povrćem i ribom:
Korak 1
Skuvajte namirnice
U jednoj šerpi skuvajte cveklu, u drugoj šargarepu i krompir, a u trećoj jaja. Oljuštite povrće i jaja, pa izrendajte. Ribu ispržite, pa isecite. Crni luk iseckajte, pa prelijte vrelom vodom. Dodajte kašičicu soli, kašiku sirćeta i kašičicu šećera. Promešajte i marinirajte nekih 15 minuta, pa procedite.
Korak 2
Napravite rolat
Na providnu foliju stavite prvo rendanu cveklu koju ste pomešali sa majonezom i oblikujte pravougaonik. Preko ide sloj krompira koji ste pomešali sa majonezom. A onda i šargarepa koju ste pomešali sa majonezom. Na kraju ide sloj kuvanih jaja koja ste pomešali sa majonezom, a onda i proceđeni crni luk. Crni luk stavljate samo na polovinu rolata. Preko ide seckana mirođija, kao i riba.
Korak 3
Ohladite rolat
Urolajte i dobro zatvorite providnom folijom, pa stavite rolat u frižider na nekoliko sati. Kada se stegne, izvadite i secite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenosi M.M.)