recept
PRELIJTE POMFRIT OVIM SOKOM I BIĆE UKUSNIJI NEGO IKADA: Mnogo je ukusnije nego po TRADICIONALNOM receptu
Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj. Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav
Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako god želite. I da jedete kao prilog uz meso, ili samo uz kečap ili majonez… Kako god da odaberete, bitno je da ga napravite kako valja. Pomfrit zlatne boje i hrskave korice dobićete ako krompir prethodno prelijte sprajtom! Ovaj gazirani sok ga čini neverovatno ukusnim.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 1,2 l sprajta
Priprema:
Krompir oljuštite i operite, pa isecite kao za pomfrit, na deblje trake. Zatim ga stavite u posudu i prelijte sprajtom. Ostavite minut, dva, pa izvadite iz posude i obrišite ubrusom. Pecite u zagrejanom ulju.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)