recept
NAPRAVITE POSNE PLJESKAVICE OD SOČIVA ZA KRSTOVDAN: Uživajte u UKUSNOM RUČKU koji će vas dobro zasititi
Posne pljeskavice napravićete na ovaj način
Posne pljeskavice od sočiva oduševiće sve članove porodice, naročito ako postite za Krstovdan. Začinjene pljeskavice od sočiva uz priloge po vašoj želji imaju ukus kao pljeskavice od mesa.
Možda će vam se dopasti i recept za posni pasulj prebranac. Posne pljeskavice napravićete na ovaj način!
Sastojci:
130 g sočiva, dobro ispranog
2 1⁄2 čaše vode
1⁄2 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
1⁄2 srednjeg luka, nasečenog na kockice
1 šargarepa, isečena na kockice
1 kašičica bibera
1 kašika soja sosa
95 g mlevenog ovsa
95 g prezla
Recept za posni burger od sočiva:
Pripremite sve sastojke:
Pre nego što počnete da pravite posne pljeskavice od sočiva, pripremite sočivo tako što ćete da ga isperete u vodi.
Kuvajte sočivo:
Kuvajte sočivo u vodi sa solju oko 45 minuta. Sočivo će biti mekano i većina vode će nestati.
Kuvane sastojke pomešajte sa začinima:
Da biste napravili posne pljeskavice od sočiva prvo na ulju propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju, biće potrebno oko 5 minuta. U činiji pomešajte kuvane sastojke sa biberom, soja sosom, ovsom i hlebom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)