savet
POSLASTIČAR OTKRIO KAKO DA NAPRAVITE GLATKU ČOKOLADNU GLAZURU KOJA NE PUCA KADA SE SEČE: Ova torta SIJA
Evo kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru
Vaše torte i kolači biće prava mala remek-dela
Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese.
Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake.
Sastojci:
- 250 g omekšalog putera
- 300 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade (istopljene)
- 2 kašike kakao praha
- 100 g tečne slatke pavlake
Priprema:
Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka. Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju,slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)