Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/COOK NOW

savet

POSLASTIČAR OTKRIO KAKO DA NAPRAVITE GLATKU ČOKOLADNU GLAZURU KOJA NE PUCA KADA SE SEČE: Ova torta SIJA

Evo kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru

Objavljeno: 17.01.2024. 19:01h

Vaše torte i kolači biće prava mala remek-dela

Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese.

Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake.

Sastojci:

  • 250 g omekšalog putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g tečne slatke pavlake
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka. Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju,slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)